skottlossning

thanksgiving. handlar om att man ska vara tacksam for det man har och att ata sa mycket mat man kan for att slippa ata upp alla rester som blir over och lite till. ungefar :)

vi for i alla fall ner till palm springs, mitt i oknen (aven kallad the desert). vi bodde praktiskt taget pa en golfbana. haha, paps, det skulle du gilla! det var ett nybyggt femtio + boende dar man var tvungen att kora in genom grindar och anmala sig till vakter om vem man skulle besoka och hur lange... nice. sjukt mycket mat och absolut ingenting planerat i fyra hela dagar.

haha eller jo, EN grej stod i min kalender och det var att aka till toys r us pa the black friday och inforskaffa min efterlangtade iPod. black friday ar den dag pa aret da folket har i staterna blir helt galna. helt galna. det ar namligen super rea oveeeerallt. 1500 ggr varre an varan mellandagsrea. borjar fem pa morgonen och det samlas tusentals personer utanfor alla affarer annu tidigare (!)

i varje fall, min iPod och toys r us.. vi akte dit men stallet var avsparrat. nagon timme tidigare har namligen tva unga tjejer borjat braka dar inne (over en leksak?!) och deras pojkvanner (vad jag forstod det som....) har i sin tur dragit pistol och skjutit varandra, bada dog. over en leksak?! som sagt, helt galna.
det ar nog inte meningen att jag ska ha nagon iPod.

sa efter 7 timmars bilresa och stopp i LA (pasadena, sjukt mysigt stalle) ar jag iaf hemma, sitter hos malin dar allahopa bakat lussebullar och knack, de har lyssnat pa julmusik och varit och handlat pa ikea. (alexandra hade handlat julmust och marabou till mig, hon ar bast i hela varlden!) haha, snacka om att vi kor stenhart pa kulturellt utbyte.


lagger upp bilder i morn!


he became downpricked. (han blev nedstucken)
haha.... jag dor av dem har oversattningarna.


the big game

om jag fick välja en stad som jag var tvungen att bo i skulle jag inte tveka för en sekund - berkley. de coolaste färgerna, människorna, stämningen, fiken... tom subway och peets kändes annorlunda på nå vis bara för att man var där. vi hamnade mitt i derbyt cal - stanford vilket innebar amerikansk-fotbolls-galna-människor överallt, alla var där för the big game. synd att vi inte visste om nåt innan, hade varit kul att se den matchen! vi drog oss in i en enorm skivbutik och hamnade istället mitt i förberedelserna till en spelning!! dizzy ballons, ett lokalband som spelade bra skit där bland alla musikgudar som fanns i hyllorna

i dag tog vi det jättelugnt och åkte inte in till stan förrän vid 2, strosade runt i san fransisco någon timme innan det var dags för lucia övning... vi fick pepparkakor!! det blev mörkt och jag och alexandra åkte vilse bland alla sicksack backar i oakland på vägen hem.

nu sitter jag här och snuvar med huvudvärk. jag har datorn i knät och kollar på american music awards. klockan är bara tio men jag känner att jag borde ha sovit för flera dagar sen... håller jag på att bli sjuk?

på torsdag är det thanksgiving.
på tisdag åker jag till orange county.
sköööönt med en slapp vecka!!

pull to the forest 

tahoe



lake tahoe alltså. skönaste helgen på länge, jag gjorde absolut ingenting som jag var tvungen att göra. vi hajkade i flera timmar, åt kycklingwok med massa soja, hängde i solen som stekte & var allmänt ledig barra :)

en rolig grej som malin gör (hon har varit här i 7 månader, reds anm.) är att hon införskaffar sig ett shotglas från varje ställe hon är på här i usa. kul grej tyckte jag och köpte mitt första i tahoe!

i kväll har vi druckit kaffe på starbucks & kollat på greys anatomy i min källare.

våran jord är inte stor

linda från stockholm som jag träffade på orientation i NY, har nära släkt i Onsala. olivia som bor i Orinda, norr om mig (?) har en kompis som pluggar internationell affärsjuridik i jönköping, alltså i samma klass som cajsa. & emma från uppsala, som jag i princip bor granne med här i Alameda, hon har en mamma som är från gävle & sommarstuga i sjötorp, hemlingby. haha, vad är oddsen för det?

sladdpaket

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÖÖÖÖÖÖÖÄÄÄÄÄÄÄÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÖÖÖ

gammal kärlek rostar aldrig. min dator rostar visserligen, men kärleken till alla bilder/MINNEN/musik som finns i denna låda av plast försvinner aldrig. det var med enorm stor stolthet som jag också visade aimee ett avsnitt av i en annan del av köping så fort jag insett att min dator faktiskt fungerade. konceptet av serien har hon skrattat åt i veckor så jag tror det var med en lätt besvikelse hon sa; men retarded ser de väl inte ut? haha jag har saknat tobbe.

james sa också i dag att deras skype telefon inte går att installera i deras dator, så han tänkte göra det i min i stället. (TACK!)

det här betyder att:
johanna, jag kan ringa och sända oth och gossip till dej - LIVE. endast ljud dock.
jusse, vi kan ÄNTLIGEN ha dagliga konferencer om tjocka amerikaner och små japaner!!!

på torsdag har jag varit borta från hemma i en hel månad.
sedär vad tiden går fort (!)

hela veckan slutar luke tidigt i skolan, vilket betyder att jag ska agera kock, en upplevelse i sig! men är vädret som i dag blir det picknick på stranden varje dag, det funkar för mig! jag ligger och jäser i solen och läser bok och de leker med sandslott. jag vet nog inget bättre sätt att spendera eftermiddagarna på, än så här :) rätt gälet att det är runt 25 grader och stekande sol i mitten på november, men så lovely!

godnatt


lovely

sjukt fint vader i dag, sakert 25 grader. och har sitter jag och gommer mig. men jag ska ut och kaka glass med kidsen om ett tag och forhoppningsvis dyker alex & co. upp ocksa! trevligheter.

i gar damp ett efterlangtat paket ner i brevladan. och vad jag insag att ni ar sa himla langt borta! det har inte kants sa innan eftersom vi har skype och resten av cyberspace att anvanda oss av. men jag grat som en baby. fast det var inte hemlangtan (den kanner jag faktiskt inte av for fem ore) utan mer er-langtan..
jag saknar mitt folk. kindofly.



ni ar mitt allt, vet ni!



sooee... this is my crib. dar jag hamstrar allt som jag ager och har. annu en gang kallar-rum & ikea prylar, sa det ar ju nastan som hemma! nastan.

JAG HAR BESTALLT DATASLADD. men tills dess jag fatt ordning pa den kan ni halla er uppdaterade pa alex blogg ocksa, ardnaxela.devote.se

nu tar jag snart ledigt fran allt vad ansvar och masten innebar for jag ska resa bort pa hajk semester aaaaaall weekend. tjapp!

gront bajs

det som jag sa lange fruktat har nu intraffat. jag har lixom klarat mig undan det sa bra med sma bruna harda pluttar i diverse blojor och toaletter. men jag var val anda ganska medveten om att det skulle handa... nagon gang.... men PA DET HAR SATTET? ungen hade praktiskt taget bajsat ut en hel regnskog nar jag gick upp for att vacka henne! och det hade lackt. i sangen. och det var gront (?! hur kan det vara gront, mamma?! nagon?!) en stor gron illaluktande massiv javla massa. jag kunde inte gora annat an att bada henne (i rinnande vatten) och det blev bajs i hela badkaret ocksa. och det var en massa bajs pa henne och i sangen och nu luktar aven hela jag bajs. bajs bajs bajs. bajs overallt. ni vet hur jag kanner infor denna stank och vidriga lukt. detta tar pa mig bade psykiskt och fysiskt. forsta mig. kann med mig.

jag ser fram emot helgen da jag ska fa dricka alldeles for mycket vin och ata alldeles for mycket mat och prata alldeles for mycket skit och bara raka glomma bort att jag faktiskt blivit trebarnsmorsa pa halvtid, for en stund...



signerad pannkaka

det ar inte alla som lyckas med detta... MEN SOM JAG GJORDE DET. 
haha, ar man inte kung av pannkaka stekning sa sag, som min kare far skulle ha sagt.
nej, han skulle ha sagt "tss, vada, visste inte du att jag var proffesionell pannkaka-stekare i mitt forra liv?"


stay black / JB

bilder!!

nu kommer det flera massa bilder pa en och samma gang. 
(om ni klickar pa bilderna sa blir de storre)


NEW YORK: det borjade med en orientation, jag och 96 andra tjejer fran hela varlden spenderade ett x antal timmar pa en stol i en varm sal men vi hann med det har ocksa :)
ganget som hangde i NYtop of the rock! central park i mittenjag pa timesquarefrihetsgudinnan


HALLOWEEN: firas ju lite annorlunda an hemma... borjade med pumkin carving fest da vi for och shoppade en massa pumpor forst & veckan senare var det dags for trick or treat!
margauxluke margaux & aimeejames & aimeeluke alla 3savannah & jagmuffins!savannahluke margaux & madeleine(ej varat)


CABEL-CAR-TOUR som det hette, sparvagn-pa-hjul-guide som jag kallade det. dimma, sparvagn och goldengate, blir det mer san francisco an sa?!


 NAPA; vingardarna i californien dar vinet frodas & flodar dagligen




more to come.

julkansla

i gar fick jag ett hafte med en massa julsanger i, HUR KUL SOM HELST!
vi gjorde namligen ett besok hos svenska kyrkan i gar, dit vi hittade efter sjukt langa (& manga) uppforsbackar. de arrangerar namligen ett luciatag for alla patriotiska svenskar har i SF! kan ju va kul tyckte vi och pallrade oss dit och fick veta att vi ska gora 10 framtradanden varav fyra av dessa ar infor cirkus 600 pers + ikea och en massa andra stallen. hah! 

det ska bli kul och se hur amerikanerna pyntar husen i juletid, om de slar halloween (det ar svarslaget). men om julkanslan dyker upp i borjan pa november da solen fortfarande skiner och det ar varmt, sa maste staterna kunna inge mig lite jul-feeling nar det val galler. jag maste borja acceptera (haha tanker pa emmas mammas uttalning) att det kommer bli en snofri jul.

nu ligger bilderna pa datorn i alla fall sa nu ska jag bara forsoka ladda upp dem har, kanske gor det i ef.m. nar de sover middag. tjohej.

sol

i morse fick jag springa utan musik vilket gjorde att jag faktiskt sprang HELA vagen. jag ser framsteg! sen vart det helt plotsligt sommar har sa nu sitter jag i linne och shorts och det ar hur varmt som helst ute. ungarna sover middag och jag sitter har och kakar paron. skont nar det ar tyst for en gangs skulle hehe. i dag at jag lunch med alex och emma, vi hangde vid vattnet ett tag innan jag var tvungen och hamta en blodad nasa i skolan! luke hade brottats med en kompis.

i morgon ska jag folja med familjen pa vinprovning i napa :)
och nasta helg ska vi aka upp till emmas stuga i lake tahoe! 
dar snoar det tydligen, hih.



angelhair pasta

jag har lagat varldens godaste mat i dag.
jennifers kottfarsas med bonor och grejer med angel hair pasta. hur bra later inte det? himla bra tycker du men da har du inte testat aimees sallad heller, annu battre!
bra skit alltsa.

i gar skaffade jag gymkort sa i morgon bitti ska jag dit och simma och springa lite. fast ar det fint vader sa springer jag nog efter stranden i stallet, det har jag gjort tidigare i veckan och det ger fina kanslan. svettig blir man ocksa, fram och tillbaka ar det nog minst 4 km. (och denna information finns faktiskt dokumenterad, sa det ar sant)

innan ni borjar tro att jag har gatt och blivit religios eller nat sa kan jag faktiskt beratta att jag ska ata appelpaj (som jag bakat) ganska snart. emma och alexandra kommer hem till mig (? oj) och ska bada jacuzzi med mig pa bakgarn. och hjalpa mig med appelpajen saklart. fint avslut pa en bra torsdag.

10.36 am / 2.31 pm

i dag skriver usa historia. val i dag, obama eller mc cain.

vad jag har forstatt sa later mc cain mer som en matratt pa mc donalds som hade sitt bast fore datum for braaaaaa langesen, han ar ju 72 ar!? an nagon som skulle kunna tillfora det enorma land nagot positivt. sara palin verkar ju inte riktigt heller ha det som behovs... borjade som klass mamma och blev sedan governor for alaska? 

aven om jag inte ar sa speciellt insatt i det har sa verkar obama i vilket fall som helst ha mer vett i sitt huvud? demokrati fo shoe och han tycker att man ska rosta no pa prop.8 vilket innebar att han inte tycker att man ska forbjuda gay-aktenskap! och i dag tanker vi pa hans mormor som gatt bort har i dagarna. r.i.p dessutom vill han ha bort alla trupper ur irak som kanns som en bra ide as well! 

de oandliga debatterna om diverse presidenter och propositions ar det enda som spelas pa radion i dag.

i dag skiner solen! vadret kanske forandras fran och med i dag ocksa. hope so!
barnen sover middag och jag kakar lunch, en lugn timme nu alltsa. wonderful.

jag har aldrig varit nat storre fan av rihanna men en lat som chrilleby introducerade for mig for nagra veckor sen ar GRYM!
so live your life.




sparvagn och cheesecake


gardagen borjade med att jag satte mig pa tunnelbanan och akte in till sf - helt sjalv. jag trodde jag skulle kliva pa fel tag och hamna pa helt fel stalle. men det gjorde jag inte utan tog mig till och med till ratt motesplats dar jag fick kliva pa en urgammal sparvagn (med hjul haha) - I TID, mina vanner. 

bredvid mig hittade jag pa en svensk tjej! jag fick prata sveeenska och jag var i extas over detta ungefar hela rundturen, vilket gjorde att jag inte snappade upp sa mycket forutom att vi klev av vid golden gate bron och knappte massa kort, akte forbi ett omrade dar robin williams och sheron stone bor samt att vi akte genom golden gate parken. hela rund turen tog 3 timmar men jag hade ju 10 dagars svenska prat som jag var tvungen... TVUNGEN att fa ur mig. det tog sin tid.

efter det sa gick vi och motte upp ytterligare tre svenska (!!!) tjejer. wonderful, jag var overlycklig! de har tjejerna bor tydligen i princip granne med mig ocksa. vi gick och kakade lunch pa cheesecake factory. MUMMA. vi rullade ut darifran. 

jag hittade pa bade urbans outfitters och forever 21. som btw ar heaven, ett tre vaningar hogt varuhus och rea overallt!! (kandes det som) 

hihi, jag var bara sa himla svensk i gar. 

i dag har det regnat konstant sedan klockan 2 pa eftermiddan. nu ar hon halv sju....

jag och emma ska ut och ga sen ar det gossip!

jag gillart.



RSS 2.0